مقطع:
نام محقق:
سال تحصیلی:

چکیده

در این پایان نامه آندسته از مشترکات ادیان الهی که در شرایع انبیاء علیهم السلام وجود داشته؛ فحص و بررسی شده است. نخست مقدمه ای تحت عنوان اشاره ای گذرا به آئین های زردشت، بودا، صابئین تمهید شده است و سپس به دورنما و گلچینی از تمام مباحث پرداخته و در آن مطالبی کلی در عین حال گویا، پیرامون برنامه همگانی انبیاء علیهم السلام مبنی بر دعوت به حق و حقیقت و هدایت بشریت، تبیین و سپس به متن موضوع کنکاش پرداخته و آن را به دو بخش معارف و احکام مورد تدقیق قرار داده است. بخش معارف با سه فصل ادامه یافته؛ فصل اول، به اثبات وجود خدا می پردازد. و این فصل خود از زیرعنوانهایی برخوردار است، که با توجه به آیات قرآن شرح داده ایم. در فصل دوم، به بیان جهان بینی ارائه شده از انبیاء (ع) اشاره اجمال گونه و کلی شده و همه زیرمجموعه های آن را زا قرآن شاهد آورده ایم. فصل سوم: فراخوانی پامیران اولوالعزم - نوح علیه السلام، ایراهیم علیه السلام، موسی علیه السلام، عیسی علیه السلام، خاتم انبیاء صلی الله علیه و آله و سلم - به توحید، تفسیر و تبیین شده است و در ضمن به شخصیت هرکدام از آنان در قرآن؛ نیز اشاره رفته است. بخش دوم: حاوی مطالب زیر، به کاوش و بررسی پرداخته ایم. نخست احکام به سه قسم، ‎۱: عبادات (احکام عبادی)، ‎۲: معاملات (احکام اقتصادی)، ‎۳: انتظامات (احکام قوانین جزایی) تقسیم کرده ایم و هر قسم از زیر عنوانهایی برخوردارند که سربسته بدانها اشاره کرده ایم. توضیح: قسم اول: عبادات (احکام عبادی)، الف: نماز و ارائه نمونه های آن در قرآن کریم ج: روزه و شواهدی از آن در قرآن د: حج، مبنی بر شواهد قرآنی هـ: جهاد و یادآوری نمونه هایی از آیات به عنوان شاهد و دلیل. و: امر به معروف و نهی از منکر و شواهدی از قرآن مبنی بر عمومیت داشتن آن دو در ادیان و شرایع الهی. ز: نذر - عهد، قسم، توثیق - و بیان نمونه هایی از آیات قرآن که حاکی بر تعمیم آنها در شرایع پیامبران الهی است. بخش سوم: انتظامات (احکام جزایی) متضمن مطالب ذیل: ‎۱- بیع و شراء ‎۲- اشتراء ج: ‎۱- دیات و حدود ‎۲- قصاص. در بخش ‎۳ نیز شواهد و آیات قرآنی برای هر قسمت آورده شده و مشترک بودن آنها در ادیان رسولان خدا اثبات شده است و سرانجام به نتیجه گیری بحث پرداخته ایم..

گروه - گرایش: