مبحث اعجاز قرآن از یک زاویه در شمار مباحث علم کلام است چرا که با آن نبوت پیامبر صلی الله علیه و آله اثبات می شود و از زاویه ای دیگر در شمار مبانی تفسیر محسوب می شود کتاب حاضر تلاش دارد با بررسی تمام وجوه معروف اعجاز قرآن و نقد شبهات خلأ موجود در این زمینه را برطرف نماید.
مسائلی که در این کتاب مورد بحث قرار گرفته عبارتند از: راز اعجاز قرآن, دیدگاه صرفه, اعجاز بیانی, اعجاز نظم آهنگ, تصویر پردازی هنری, اعجاز در عدم اختلاف, اعجاز معارفی, اعجاز تشریعی, اخبار غیبی, اعجاز علمی, اعجاز عددی و امی بودن آورنده قرآن.
رویکرد مباحث, منبع درسی برای برآوردن نیاز دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد رشته علوم قرآن و حدیث و طلاب سطح 3 است البته اين کتاب مي‌تواند منبعي براي رشته‌هاي معارف، مدرسي معارف و کلام اسلامي نیز باشد.